Ministerul de Externe, despre autocarul cu moldoveni reținut în Olanda: Persoanele beneficiază de asistența autorităților locale

Cetățenii moldoveni de la bordul autobuzului reținut de poliția din Olanda se află în acest moment sub protecția autorităților olandeze și până la finalizarea procedurilor de azil beneficiază de asistența și condițiile prevăzute de legislația locală, informează Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Ambasada Republicii Moldova în Regatul Țărilor de Jos a luat legătura cu autoritățile olandeze în vederea stabilirii și elucidării tuturor circumstanțelor privind reținerea autocarului cu cetățeni moldoveni.

Serviciul de repatriere și îndepărtare din cadrul Ministerului olandez al Justiției și Securității a adus la cunoștință că cetățenii moldoveni se află în acest moment sub protecția autorităților olandeze și până la finalizarea procedurilor de azil beneficiază de asistența și condițiile prevăzute de legislația locală.

Totodată, Misiunea Diplomatică se află în contact permanent cu autoritățile de resort pentru a acorda în orice moment asistența necesară.

Amintim că poliția din Olanda a reținut un autobuz cu 65 de moldoveni la bord, printre care și copii. Șoferii autocarului au fost reținuți și sunt acuzați de trafic de persoane.


Pub