SUA. Un vegan a dat în judecată Burger King, pentru că i-a preparat burgerul vegan pe grătarul pentru carne

Un client vegan a dat în judecată lanțul de restaurante fast-food Burger King după ce burgerul vegan pe care îl comandase ar fi fost gătit pe acelaşi grătar pe care erau preparaţi burgerii din carne, relatează BBC.

Foto: abc7.com/

Clientul, pe nume Philip Williams, susţine că burgerul Impossible Whopper a fost preparat pe aceeaşi plită pe care au fost făcuţi şi burgerii din carne și a fost „acoperit cu produse secundare din carne”.

Impossible Whopper este un burger vegetal, iar fast-food-ul american i-a adăugat sloganul: „100% Whopper, 0% Carne”, despre care Williams a spus că este o înşelătorie.

Burger King nu a oferit încă o declaraţie. Dar din informaţiile pe care le au afişate pe site-ul oficial şi din declaraţiile pe care le-a oferit un purtător de cuvânt al Impossible Foods, de la care Burger King face aprovizionarea, clienţii au opţiunea de a solicita ca burgerii lor să fie preparaţi într-un cuptor cu microunde şi nu pe grătar.

Philip Williams a intentat procesul la un tribunal din Miami şi a declarat că lanţul de magazine fast-food, Burger King, nu specifică în mod clar modul în care sunt preparaţi burgerii vegani. Williams a mai spus că doreşte despăgubiri pentru toţi clienţii din Statele Unite care au cumpărat Impossible Whopper şi să fie clarificată situaţia preparării burgerilor vegani pe grătare separate.

Impossible Whopper a fost vândut prima dată în Suedia în luna mai, iar din luna august a ajuns şi în magazinele din America în luna august. De la începutul acestei lunii, lanțul de restaurante fast-food vinde burgerul vegan în 25 de ţări europene.

Conform prețurilor sugerate de Burger King, preparatul vegan costă cu aproximativ un dolar mai mult decât burgerul obișnuit, din carne.


Pub