Valentin Eșanu povestește despre cum decurge procesul de reabilitare a sa în calitate de fost deținut politic

Omul de afaceri, Valentin Eşanu, Preşedinte al Asociaţiei HELP, a dezvăluit cum decurge procesul de reabilitare a sa în calitate de fost deţinut politic.

Foto: Valentin Eșanu

Valentin Eșanu a spus că, chiar dacă APCE a adoptat o declaraţie, încă în iunie 2019, care prevede inclusiv recunoaşterea sa ca deţinut politic, procesul de reabilitare este unul foarte lent, practic mort. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru curentul.md.

„Unica schimbare este că nu sunt în stare de arest. Încerc să revin la obișnuințele de până la încarcerare, să-mi recapăt sănătatea, să compensez timpul cât am lipsit de lângă familia mea și copiii mei”, a punctat el.

Totodată, fiind întrebat despre compania sa, care și-a reluat activitatea şi chiar a devenit membră a Asociaţiei Business-ului European, dacă este şi aceasta un fel de reabilitare, Valentin Eșanu a spus că, da, este adevărat – compania sa și-a reluat activitatea. „Concomitent, am aderat la Asociația Business-ului European. Singur depun efort să restabilesc activitatea companiei și să lupt pentru a demonopoliza piața deșeurilor de metale feroase și neferoase. Nu e o luptă uşoară, dar sper să reuşesc. Cât despre aderarea la Asociaţia Business-ului European, pentru noi aceasta e un motiv de mândrie. E una dintre cele mai prestigioase organizaţii din Moldova, iar faptul că facem parte din această familie, dacă-i pot spune astfel, ne onorează”, a mai spus Eșanu.

Varianta integrală a interviului o puteți citi AICI.


Pub