Republica Moldova a obținut două premii la Eastern Partnership Civil Society Forum

RISE Moldova și Asociația Promo-LEX au fost premiate de Eastern Partnership Civil Society Forum, pentru rezultatele obținute și pentru pentru valorile pe care aceste instituții le promovează.

Foto: Eastern Partnership Civil Society Forum

RISE Moldova a câștigat premiul „Pavel Șeremet” pentru investigațiile lor jurnalistice minuțioase privind oligarhia și supravegherea statului în Moldova, anunță Eastern Partnership Civil Society Forum.

RISE Moldova este o comunitate de jurnaliști de investigație, programatori și activiști din Republica Moldova și România.

RISE Moldova / Sursa:Eastern Partnership Civil Society Forum

Premiul a fost instituit în onoarea jurnalistului de investigație din Ucraina, Pavel Șeremet, care a murit, în 2016, în urma unei explozii a mașinii sale. Oamenii legii din Ucraina au precizat că jurnalistul a fost omorât printr-un atentat cu bombă.

În 1997, Șeremet a fost condamnat în Belarus la doi ani de închisoare fiind acuzat că ar fi primit bani de la serviciile secrete străine. Premiul „Pavel Șeremet” vine să onoreze curajul în jurnalism și realizările remarcabile în promovarea libertății presei în regiunea Europei de Est.

Pavel Șeremet / Sursa:https://ru.wikipedia.org/

Asociația Promo-LEX au fost premiați pentru munca lor neobosită pentru libertățile fundamentale, drepturile omului și democrația din Moldova.

Promo-LEX / Sursa:Eastern Partnership Civil Society Forum

Asociația Promo-LEX este o organizație neguvernamentală, care are drept scop dezvoltarea democrației în Republica Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană, prin promovarea şi apărarea drepturilor omului, monitorizarea proceselor democratice şi consolidarea societății civile.

Premiul urmează să fie acordate instituțiilor vizate în cadrul Adunării anuale 2019 a Eastern Partnership Civil Society Forum.


Pub