Premierul interimar al Israelului, pus oficial sub acuzare de procurorul general, pentru că a acceptat cadouri în valoare de 264.000 de dolari

Procurorul general din Israel l-a pus oficial sub acuzare, astăzi seara, pe premierul interimar al Israelului, Benjamin Netanyahu, pentru presupuse fapte de corupție, informează B1.ro, cu referire la Reuters.

Foto: nationalpost.com/

Este vorba despre trei dosare de corupție, dar în fiecare Netanyahu a negat orice fel de fărădelege, spunând că este victima unei „vănători politice de vrăjitoare”.

Poliția israeliană recomanda, în februarie, punerea sub acuzare a premierul interimar, după lungi investigații.

Netanyahu este suspectat că ar fi acceptat pe nedrept cadouri în valoare de 264.000 de dolari, printre care procurorii susțin că se numără țigări, șampanie, dar și că, la rândul său, ar fi oferit favoruri pentru ca media să-i construiască o imagine pozitivă.

Dacă este condamnat pentru mită, el ar putea primi 10 ani de închisoare, dar și cel mult trei ani pentru fraudă.

O condamnare în cazul lui Netanyahu ar ridica și mai multe semne de întrebare cu privire la soarta politică a Israelului, unde președintele Reuven Rivlin a cedat, joi, Parlamentului, mandatul pentru formarea noului Guvern, astfel că membrii din Knesset au acum sarcina de a crea o coaliție, astfel încât să nu se ajungă la a treia rundă consecutivă de alegeri anticipate, potrivit The Jerusalem Post.


Pub