(foto) Cum s-a prezentat echipa UTM la Festivalul „Etnovember”, desfășurat la Brașov

Etnovember-8-1030×773

Tradițional, în fiecare an, în ultima lună de toamnă, Braşovul găzduiește Festivalul Etnovember. Ediția curentă s-a desfășurat în perioada 16-18 noiembrie. La eveniment a fost prezentă și echipa UTM, cu mai multe lucrări.

UTM a fost prezentată de echipa de studenți de la Departamentul Design Industrial și de Produs, condusă de șeful departamentului Valeriu Podborschi. Studenții au prezentat proiectele lor de an, inclusiv modelele industriale fabricate la FabLab Chișinău după proiectele studenților anului I.

Etnovember-2-1030x764

Etnovember-6-1030x579 Etnovember-10-1030x773

O parte a festivalului a fost dedicată aprecierii rezultatelor taberei de vară de la Brașov, unde studenții de la Design Industrial au realizat câteva obiecte de design în stil tradițional românesc.

Doritorii au avut concomitent prilejul unor întâlniri cu personalități importante ale artelor: mari artiști plastici, designeri români de top, specialiști europeni în actualizarea rostului și importanței vechilor tehnici meșteșugărești, fotografi profesioniști, dar și participarea la expoziții de design, arte plastice și arte vizuale, concerte, workshopuri, un show cu flăcări, precum și deja tradiționalul Maraton de poezie de la Facultatea de Litere – o ediție pe care organizatorii o consideră printre cele mai ofertante de până acum. Surpriza Festivalului a fost  expoziţia „Braşov 3M” cu prezentarea a trei machete ale Braşovului, care reprezintă trei epoci ale oraşului, începând de la perioada medievală la cartierele muncitoreşti din „epoca de aur”, oferind publicului o experiență augmentată cu ajutorul video mapping-ului, transmite site-ul UTM.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente