Michalko, despre Chicu și finanțare
Politic 20 noiembrie 2019, 20:59 | 3415

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova a reacționat la criticele premierului Ion Chicu făcute în adresa unor foști oficiali europeni. ”Uniunea Europeană acordă mare atenție și seriozitate declarațiilor partenerilor de la Chișinău, iar aceștia poartă responsabilitate pentru ceea ce spun”. Astfel a comentat Peter Michalko postarea lui Ion Chicu din luna octombrie, când era consilierul lui Igor Dodon.

Peter Michalko a declarat că a urmărit cu îngrijorare căderea Guvernului Sandu și instaurarea Cabinetului Chicu.

Întrebat dacă schimbarea Guvernului de la Chișinău este în măsură să sisteze finanțarea europeană pentru Republica Moldova, Peter Michalko a răspuns:

Potrivi ambasadorului, reforma justiției este prioritară și ea trebuie să fie profundă, și radicală.

În ceea ce ține de presă, Peter Michalko a spus că nu trebuie să fie admisă concentrarea proprietății mass-media, iar cetățenilor trebuie să le fie garantat accesul la informare corectă. Amintim că Ion Chicu a scris într-o postare pe Facebook, la 17 octombrie curent, că foști oficiali europeni precum Stefan Fule sau Dirk Schuebel POARTĂ VINA PENTRU DEZASTRUL ÎN CARE A AJUNS ȚARA. Întrebat ieri dacă a încercat să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute în timpul întâlnirii cu ambasadorul UE la Chișinău, Chicu a spus că nu a existat niciun motiv ca să-și ceară scuze. 

Opinia ta contează. Comentează!