(video) Novitec a “preparat mai gustos” noul Lamborghini Aventador SVJ

Noul Lamborghini Aventador SVJ a ajuns într-un final şi pe mâinile băieţilor iscusiţi de la Novitec Torado, subdiviziune a Novitec Group, care se ocupă exclusiv de modificarea produselor mărcii italiene.

Motorul V12 natural aspirat nu a fost atins, dar în schimb pentru acest supercar s-au pregătit alte dotări menite să-l facă mai interesant de condus.

În primul rând se menţionează despre dezvoltarea şi montarea unui pachet aerodinamic complet cu elemente din fibră de carbon, toate fiind testate în tunel eolian pentru o maximă eficienţă. Componentele Novitec au făcut ca aerodinamica maşinii să fie îmbunătăţită semnificativ faţă de ceea ce oferă Lamborghini din uzină, oferind în același timp vehiculului un aspect mai agresiv.

Forma și designul componentelor aerodinamice individuale se bazează pe testarea extinsă a acestora într-un tunel eolian special pentru a obține forma și funcția aerodinamică optimă. În dezvoltarea acestor părţi se pune foarte mult accent pe estetica pieselor individuale, astfel încât accentele de design vizual să nu modifice drastic elementele fundamentale ale vehiculului. În total sunt peste 10 unităţi şi toate sunt confecţionate din fibră de carbon cu textură expusă la vedere.

Frumuseţea corpului automobilului este accentuată şi de noile roţi cu jante forjate NOVITEC NL4, realizate în colaborare cu cei de la Vossen. Măsoară câte 20 de inci pe puntea din faţă şi câte 21 de inci pe cea din spate, au un punct central de prindere şi pot fi vopsite în una din cele 72 de culori la alegere. În plus, suprafaţele lor pot avea finisaj periat sau polişat. Pe partea de anvelope, sunt puse la dispoziţie unele Pirelli P-Zero Corsa de dimensiuni 255/30 ZR 20 şi 355/25 ZR 21 respectiv.

Vezi şi: (video) Cel mai rapid Lamborghini Huracan a trecut prin atelierul Novitec Torado

La capitol tehnic situaţia este următoarea. Se intervine în primul rând la suspensie prin instalarea unor noi arcuri sport, care pot optimiza și mai mult manevrabilitatea coborând centrul de greutate. Mai mult, dacă se optează pentru ele, atunci maşina va sta mai aproape de pământ cu 35 de mm!

După cum am menţionat, motorul V12 de 6.5 litri cu 770 CP şi 720 Nm nu a primit un surplus de putere, însă în schimb se va face mai auzit datorită unui nou eşapament pregătit de Novitec Torado. La dispoziţie se pun tocmai trei versiuni ale unui sistem sport de evacuare a gazelor de eşapament, din oţel inoxidabil, cu sau fără supape controlate în mod activ şi cu sau fără catalizatori metalici opţionali.

În funcţie de versiunea aleasă, greutatea sistemului de evacuare a gazelor de eşapament poate fi mai mică cu până la 19 kg decât a celui din uzină!

Într-un final, atât pentru coupe, cât şi pentru varianta cabrio a modelului, atelierul poate oferi un nivel înalt de personalizare pentru interior, prin folosirea de piele fină, Alcantara, inserţii din fibră de carbon, în orice culoare aleasă şi în orice design al tapiţeriei.

Vezi şi: (video) Novitec poate încărca circa 800 de CP şi peste 1000 Nm de cuplu în noul Lamborghini Urus

Recomandăm de privit:

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/