/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/VIDEO/ Trei bărbați și o femeie, reținuți de polițiști. Vindeau droguri prin Telegram și câștigau zilnic 20 000 lei

missing
20 noiembrie 2019, ora 13:51

Trei bărbați cu vârsta cuprinse între 19 și 27 de ani și o tânără de 19 ani au fost reținuți de polițiști. Ei sunt suspectați că vindeau droguri prin Telegram. Asta le aduce venituri de peste 20 000 lei, zilnic.

Oamenii legii au documentat grupul criminal timp de cinci luni. Astfel, au stabilit că liderul grupării a creat o rețea de comercializare a drogurilor de tip sintetic prin intermediul aplicației Telegram și a atribuit rolul de administrator unui membru al grupării cu cunoștințe în domeniul IT. Iar consumatorii de droguri erau ademeniți cu oferte de prețuri și droguri de o înaltă calitate.

De asemenea, liderul grupării, racola persoane în calitate de „curieri” pentru plasarea drogurilor în ascunzișuri, aceștia fiind instruiți și remunerați „de la distanță”. Drogurile erau ascunse în apropierea școlilor sau grădinițelor, iar coordonatele și fotografiile cu acestea erau transmise centralizat operatorului.

Procurorii au făcut și percheziții în locuințele învinuiților, unde au depistat și ridicat peste 5,5 kg de droguri de tip PVP cu o valoare totală de peste 300 000 lei. Iar un gram de PVP era vândut cu 450 – 600 lei consumatorilor.

În cadrul perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile, calculatoare și alte dispozitive electronice de comunicare prin intermediul cărora erau administrate și gestionate platformele de comunicare și conturile electronice de plată. La fel, au fost depistate peste 150 de pliculețe cu droguri de tip PVP pregătite pentru vânzare, peste 500 pachețele Zip-Lock destinate pentru distribuirea drogurilor, un cântar electronic la scara mică, un pistol traumatic, bani în sumă de peste 30 000 lei în diferită valută proveniți în urma realizării drogurilor.

Cei cinci membri ai grupul criminal au fost reținuți pe un termen de 30 de zile.

De asemenea, a fost depistată o încăpere care era utilizată în calitate de loc de distracție, de consum al băuturilor alcoolice. Toate produsele erau comercializate fără a fi însoțite de certificate de calitate, localul nu avea o autorizație de funcționare. Tot acolo se organiza și consumul drogurilor.

Dacă vinovăția persoanelor v-a fi demonstrată, acestea să stea următorii 15 ani după gratii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram