image
Sursa foto: Jurnal.md

Plecări masive din Guvern: Secretarii de stat de la mai multe ministere și-au dat demisia; Cine îi va înlocui

O nouă administrație, noi cadre. Guvernul a aprobat astăzi cererile de demisie depuse de secretarii de stat de la mai multe ministere. În locul acestora, la propunerea miniștrilor, au fost numite persoane noi.

Tot astăzi, Liliana Iaconi a fost desemnată în funcția de secretar general al Guvernului, după ce Andrei Spânu și-a dat demisia.

Astfel, de la Ministerul Finanțelor au plecat toți cei trei secretari de stat: Sergiu Luca, Dumitru Udrea și Viorelia Lazăr. În locul acestora au fost numiți Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin și Dorel Noroc. Totodată, Iurie Pașinschi a fost desemnat în funcția de secretar general la acest minister.

Aceeași situație se atestă și la Ministerul Economiei și Infrastructurii. Au plecat din funcții secretarii de stat Alexandru Sonic, Ionela Costachi și Svetlana Dogotaru. Noii secretari de stat sunt Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu și Călin Negura.

În funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne a fost numită Mariana Grama.

De la Ministerul Justiției au plecat Veronica Moraru și Dumitru Rusu. Noii secretari de stat la acest minister sunt Radu Foltea și Eduard Serbenco.

A scris cerere de demisie și secretarii de stat de la Ministerul de Externe, Dinu Toderașcu și Vladislav Kulminscki.

De la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a plecat Artiom Sâci. Noii secretari de stat la acest minister sunt Nelea Rusu, Djulieta Popescu și Alexandru Holostenco.

A plecat din funcție și directorul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, Andrei Matei.

Guvernul a acceptat demisia secretarilor de stat de la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului: Alexandru Dubălari, Iulia Cantaragiu și Sergiu Gherciu. În locul acestora au fost numiți Mihai Machidon și Tatiana Nistorică.

Totodată, au fost aprobate și cererile de demise depuse de secretarii de stat de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Valentina Chicu, Victoria Nagy-Vajda, Elena Belei și Adrian Băluțel.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: