(video) IGP va avea un nou șef, înaintat de ministrul de Interne. Gheorghe Balan și-a dat demisia

Inspectoratul General al Poliției (IGP) va avea o nouă conducere, după ce Gheorghe Balan și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către ofițera de presă a IGP, Mariana Bețivu, care ne-a comunicat că la data de 15 noiembrie, Balan a depus un raport privind eliberarea din funcția de șef-interimar al instituției.Totodată, în fotoliul de șef IGP ar putea fi numit ex-directorul-adjunct al Centrului Național Anticorupție (CNA), Vadim Cojocaru.

Foto: UNIMEDIA

Alina Zbancă, consiliera în comunicare a ministrului de Interne, ne-a declarat că numele lui Vadim Cojocaru va fi înaintat cabinetului de miniștri în cadrul ședinței ce urmează să aibă loc astăzi, ora 15:00.

„Desfășurarea concursului pentru funcția respectivă nu este obligatorie și niciodată nu a fost. Astfel, din mai multe candidaturi, domnul ministru de Interne, Pavel Voicu, l-a selectat pe Vadim Cojocaru și urmează să fie înaintat astăzi în cadrul ședinței Guvernului”, ne-a spus Zbancă.

De menționat că primarul de Bălți, Renato Usatîi, a povestit despre această schimbare în structura IGP-ului în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8 în seara zilei de ieri, 18 noiembrie.

„Mâine va fi prezentat noul șef la IGP. Este vorba despre Vadim Cojocaru, acesta a fost șeful adjunct la CNA”, a declarat Usatîi.

UNIMEDIA amintește că Vadim Cojocaru a plecat din funcția de director-adjunct la data de 23 martie anul trecut, cu trei săptămâni înainte de a-i expira mandatul. Menționăm că Vadim Cojocaru a fost numit de Legislativ în funcția de director adjunct al Centrului Național Anticorupție pe 18 aprilie 2013, pentru un mandat de cinci ani.

Amintim că interimatul funcției de șef la IGP a fost asigurat de Balan din luna iunie curent, numit de fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, după ce la data de 10 iunie Alexandru Pînzari, a fost demis din funcție de către Năstase.


Pub