Radu Albot: „Datorită rezultatelor pe care le-am avut anul acesta, am reușit să calific Moldova la prima ediție a turneului ATP din Australia”

Radu Albot, cel mai bun jucător de tenis din Republica Moldova, alături de Președintele Federației Naționale de Tenis din Moldova, Ceslav Ciuhrii, a susținut o conferință de presă dedicată calificării echipei naționale a Republicii Moldova la prima ediție a Cupei ATP.

Foto: privesc.eu

„Într-adevăr, datorită clasamentului meu și datorită rezultatelor pe care le-am avut anul acesta, am reușit să calific Moldova la prima ediție a turneului ATP, care va fi în Australia”, a declarat Radu Albot.

Potrivit tenismenului, după tragerea la sorți, Moldova a reușit să se califice în Grupa C, alături de Belgia, Marea Britanie și Bulgaria.

„Toate țări menționate au jucători de top, care sunt top 10, top 20 în lume. Noi sperăm că acolo vom juca foarte bine. Ne vom duce în Australia, să ne acomodăm cu fusul orar, cu terenul de joc, care va fi în Sydney. Vom face tot posibilul să avansăm în echipa noastră”, a mai spus Albot.

„Radu ne-a făcut o mare surpriză, datorită lui ne-am calificat la această competiție. Nu doar calificarea la această competiție este un beneficiu pe care îl aduce Radu. El este un exemplu pentru toți jucătorii noștri de tenis. Federația Națională de Tenis a Moldovei va face și imposibilul ca să avem echipa pregătită”, a declarat Ceslav Ciuhrii.

Radu Albot este clasat pe locul 1 național și 46 mondial, fiind cel mai bun jucător din țară la momentul actual și în top 50 cei mai buni jucători din lume.

Prima ediție a Cupei ATP în Australia va aduna cele mai bune echipe naționale din lume conform clasamentului celui mai bine cotat jucător al fiecărei țări.

Turneul are loc în trei mari orașe australiene (Brisbane, Sydney și Perth), în perioada 3-12 ianuarie 2020.

ATP Cup întrunește 24 de țări, meciurile urmând să se dispute cu câteva zile înaintea startului Australian Open, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari.

Pe lângă premiile în bani, ATP Cup oferă jucătorilor şi puncte în clasamentul ATP, lucru care reprezintă un avantaj important pentru Cupa Davis, ce se va desfăşura din 2019 după un nou format cu 18 echipe participante.


Pub