Fadei Nagacevschi: CSP are zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.

Foto: UNIMEDIA

„După etapa de examinare a dosarelor, este vorba de un termen de 10 zile în care urmează a fi intervievate persoanele, după care CSP ia o decizie”, a declarat Nagacevschi.

Întrebat dacă ar pleda petru anularea proiectului de lege prin care candidații la funcția de procuror general să treacă prin filtrul Ministerului Justiției, Nagacevschi a spus că acest drept îl are doar Curtea Constituțională sau Parlamentul.

„Astăzi acel filtru este în vigoare. Eu, în calitate de ministru nu am dreptul să pun la îndoială constituționalitatea acestei legi. Legea este adoptată, legea trebuie să fie executată. Până când acest act normativ legislativ nu este anulat sau suspendat de către o autoritate competentă, vorbim de Curtea Constituțională sau Parlament, nu am eu ce să suspend anumite rezultate ale unui concurs sau să suspend punerea în aplicare a unei legi”, a declarat ministrul Justiției.

CSP urmează să examineze, în ședința de mâine, dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general, înaintate de către Nagacevschi. Candidații sunt Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.


Pub