(video/doc) Dosarul candidatului. Oleg Crîșmaru: CV-ul, averea și interviul pentru funcția de procuror general

Oleg Crîșmaru are o vechime de muncă de peste 11 ani în domeniul juridic, potrivit CV-ului acestuia. Din 2017 până în prezent ocupă funcția de ofițer superior de urmărire penală pe cazuri excepționale, locotenent-colonel în cadrul Centrului Național Anticorupție.

Foto: Youtube

În perioada 2016-2017 a deținut funcția de șef Direcție urmărire penală în cadrul Serviciului Vamal. În 2016, timp de șase luni, a fost procuror în Procuratura orașului Basarabeasca.

Crîșmaru este licențiat în drept, specialitatea drept penal, la Universitatea de Stat din Moldova. A absolvit și un master în drept economic la USM. Cunoaște limbile rusa și engleza, la nivel intermediar și franceza, la nivel începător.

În 2012, în prima declarație de avere publică, Crîșmaru indica faptul că deține un apartament de 54 metri pătrați, dobândit în 2005, o casă și un teren de 1,5 ha, primite drept moștenire în 2011, un lot pomicol, procurat în 2010 cu 330 mii de lei, a scris Ziarul de Gardă. Crîșmaru mai declara un Opel, fabricat în 1993 și o remorcă din 2008, ambele moștenite în 2011.

În declarația de avere și interese pentru 2018, Crâșmaru a indicat că, în 2011 a moștenit, mai multe terenuri agricole, dar, între timp, a inițiat construcția unei case de locuit „investiție familială”, pe lotul pomicol cumpărat în 2010. El a mai indicat același apartament de 54 m.p. și casa primită drept moștenire în localitatea sa de baștină. În 2017, familia Crîșmaru a procurat un automobil, Kia CEED, fabricat în 2013, achitând 140 mii de lei.

CV Oleg Crismari by UNIMEDIA on Scribd

UNIMEDIA amintește că CSP urmează să examineze, în ședința de mâine, dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general, înaintate de către Nagacevschi. Candidații sunt Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.


Pub