(video) Dosarul candidatului. Alexandr Stoianoglo: CV-ul și prestația la proba de interviu

Un alt CV, un alt candidat la funcția de procuror general al Procuraturii Generale. Alexandr Stoianoglo este unul dintre cei patru candidați, care pretinde la fotoliul instituției.

Foto: Europa libera

Alexandr Stoianoglo este un jurist și politician moldovean de etnie găgăuză, care a deținut funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova în 2009–2010 și 2010–2014, în cadrul fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM). A fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova (2009–2010), iar în al doilea mandat de deputat a fost președinte al Comisiei parlamentare pentru securitatea statului, apărare și ordine publică.

Stoianoglo a fost candidat independent la funcția bașcan al UTA Găgăuzia de două ori: în anul 2006, în primul tur de scrutin a acumulat 6.025 voturi (10,58%), insuficiente pentru a participa în cel de-al doilea tur, și în anul 2015 - în primul tur de scrutin a acumulat 3.174 de voturi (4,98%), ceea ce iarăși nu i-a permis să acceadă în cel de-al doilea tur de scrutin.

La alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014, Stoianoglo nu a fost inclus pe listele PDM. În ianuarie 2015, a părăsit Partidul Democrat pentru a candida independent la funcția de bașcan al Găgăuziei.

Iată întregul CV și proba interviul la care a fost supus pentru funcția de procuror general.

UNIMEDIA amintește că CSP urmează să examineze, în ședința de mâine, dosarele celor patru candidați la funcția de procuror general, înaintate de către Nagacevschi. Candidații sunt Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo.

Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi, a declarat că, Consiliul Superior al Procurorilor are la dispoziție zece zile pentru a alege un candidat la funcția de procuror general și a-l propune președintelui spre aprobare.


Pub