Pavel Filip, despre ultimul mesaj al lui Vlad Plahotniuc: „Nu văd sensul acestei postări”

În cadrul unei emisiuni de la Moldova 1, fostul premier, Pavel Filip, a vorbit despre ultima postare a lui Vlad Plahotniuc, care a fost făcută publică pe o rețea de socializare.

Foto: UNIMEDIA

Filip a ținut din nou să puncteze că fostul președinte al PD-ului nu influențează deciziile, care sunt luate în cadrul formațiunii.

„Cât ține de Vlad Plahotniuc. Dacă Vlad Plahotniuc ar fi controlat lucrurile în PD, eu nu aș fi la dvs. în emisiune și nu aș fi în fruntea PD-ului. Deciziile pe care le ia PD nu sunt influențate de cineva.

Postarea pe care a făcut-o ieri, trebuie să recunosc, nu văd sensul acestei postări”, a declarat Filip.

Liderul Partidului Democrat a făcut trimitere la Blocul ACUM, despre care a zis că a primit o gură de aer, prin această postare a lui Plahotniuc.

UNIMEDIA amintește că fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, a venit cu mai multe declarații în urma evenimentelor politice din Republica Moldova. Acesta spune că răsturnarea Guvernului Sandu a confirmat avertizarea sa anterioară că președintele Dodon va impune jocul său personal.

Precizăm că la data de 28 octombrie Vladimir Plahotniuc a fost dat în căutare internațională și interstatală de către CNA, după ce nu s-a prezentat la organul de urmărire penală în urma aplicării arestului preventiv.

Fostul lider al PDM are calitate de învinuit, pe cauzele penale din gestiunea Procuraturii Anticorupție, în săvârșirea infracțiunii prevăzute de art.243 alin. (3) lit.b) din Codul Penal al Republicii Moldova - spălarea banilor, săvârșită în proporții deosebit de mari.

Cauzele penale au fost conexate într-o procedură unică.

De menționat că la data de 10 octombrie curent procurorii anticorupție au cerut mandat de arestare pe un termen de 30 de zile pe numele lui Vlad Plahotniuc. La 11 octombrie curent, Judecătoria Chișinău a emis mandat de arest preventiv pe numele lui Vlad Plahotniuc.

Iar la data de 14 noiembrie, magistrații Curții Tverskaya din Moscova, Federația Rusă, au emis din nou mandat de arestare pe numele ex-liderului Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, într-un dosar penal, intentat pentru contrabandă cu droguri de către un grup criminal organizat, scrie Tass.ru.


Pub