Image-Description
Un fost vicedirector al CNA a devenit noul șef al Inspectoratului General al Poliției
Social 19 noiembrie 2019, 14:53 | 1465

Un fost vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), Vadim Cojocaru, a devenit noul șef al Inspectoratului General al Poliției (IGP). Candidatura acestuia a fost propusă de ministrul de Interne, Pavel Voicu, și aprobată în ședința de astăzi, 19 noiembrie, a Guvernului.

Vadim Cojocaru îl va înlocui pe Gheorghe Balan, numit de fostul ministru de Interne, Andrei Năstase, după ce fostul interimar de la IGP a depus un raport de eliberare din funcția de șef-interimar la IGP la data de 15 noiembrie.

Cu puțin timp înainte de ședința Guvernului, Alina Zbancă, consiliera pentru comunicare a ministrului de Interne, declara presei că „Desfășurarea concursului pentru funcția respectivă nu este obligatorie și niciodată nu a fost. Astfel, din mai multe candidaturi, domnul ministru de Interne, Pavel Voicu, l-a selectat pe Vadim Cojocaru”.

Precizăm că Vadim Cojocaru a fost şef al Departamentului instituţii penitenciare, dar fost demis din funcţie în 2011 prin ordinul ministrului Justiţiei de atunci, Oleg Efrim. Până în martie 2018, Cojocaru a îndeplinit funcția de vicedirector al CNA.

Opinia ta contează. Comentează!
Din aceeaşi categorie