icon

Premierul Ion Chicu, la deschiderea Forumului Regional de Securitate Cibernetică: „Securitatea cibernetică este o parte esențială a cooperării ecnomice internaționale”

19-11-2019 10:45
1,648

Prim-ministrul Ion Chicu a participat astăzi la deschiderea celei de-a 7-a ediții a „Moldova Cyber Week: Forum Regional de Securitate Cibernetică”, eveniment organizat sub patronajul Guvernului, de către Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică.


Premierul a apreciat importanța evenimentului, întrucât numărul utilizatorilor de internet crește vertiginos, iar astăzi sunt deja peste 4 miliarde. În context, atacurile cibernetice asupra infrastructurilor  guvernamentale și scurgerile de informații reprezintă un adevărat pericol în adresa stabilității şi securității naționale, atât pe plan socio-economic, cât şi cel politic.


„O singură țară nu deține resurse și instrumente necesare pentru a asigura securitatea cibernetică. Astfel, trebuie să fortificăm constant cooperarea interinstituțională,  regională și, desigur, cea internațională. Protejarea spațiului cibernetic poate fi eficient realizată prin colaborarea dintre Guvernul Republicii Moldova, sectorul privat, care de multe ori, deține și operează o mare parte a infrastructurii, societatea civilă și mediul academic”, a declarat premierul.


Totodată, Ion Chicu a specificat că având în vedere viteza progresului tehnologic, măsurile de prevenire trebuie să fie actualizate constant pentru a ține pasul cu noile provocări și riscuri. Iar pentru aceasta, trebuie intensificată cooperarea între toți factorii implicați, inclusiv forțe de ordine, industrie, ONG-uri și instituții de cercetare pentru a putea reduce riscul de securitate cibernetică.

Agenda publică

Martie 2024

L M M J V S D
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31