icon

Premierul Ion Chicu, către membrii Cabinetului de miniștri: „Guvernul va fi apreciat după acțiunile întreprinse și rezultatele obținute, nu după declarații”

19-11-2019 16:28
2,234

În debutul ședinței de astăzi, prim-ministrul Ion Chicu a solicitat implicarea la modul cel mai serios a miniştrilor şi reprezentanţilor din toate instituțiile subordonate să evalueze  situația din cadrul acestora și să fie elaborat un plan de acțiuni, care va fi inclus în programul de guvernare.

 

„Avem foarte puțin timp la dispoziție și nu putem miza pe acea perioadă de o sută de zile de a ne seta activitățile. Astăzi adoptăm decizii cu referire la cadre. Este primul pas spre restabilirea funcționalității Administrației Publice Centrale. Iată de ce, consolidarea echipelor ministerelor este o prioritate, întrucât secretarii de stat competenți, sistematizați și dedicați sunt veriga de bază în activitatea instituțiilor de stat”, a declarat premierul. 

 

De asemenea, șeful Executivului a abordat transparența în procesele decizionale din cadrul ministerelor care au un impact direct asupra societății.

„Trebuie să fim maxim transparenți și să menținem o relație strânsă cu cetățenii țării noastre, cu oamenii de afaceri, pentru a cunoaște realitățile acestora. Iar activitățile noastre să fie setate în concordanță cu necesitățile lor. Guvernul va fi apreciat după acțiunile întreprinse și rezultatele obținute, nu după declarații”, a subliniat Ion Chicu.  

În context, prim-ministrul s-a referit și la menținerea unui dialog eficient cu partenerii externi pentru ca acțiunile Guvernului să fie amplificate de suportul acestora.  

 

Tot în cadrul ședinței, Executivul a aprobat numirea doamnei Liliana Iaconi în funcţia de secretar general al Guvernului.

De asemenea, a fost aprobată eliberarea din funcție a mai multor secretari de stat din cadrul ministerelor și numiți, după cum urmează: la Ministerul Finanțelor, Iurie Pașinschi în funcţia de secretar general, Tatiana Ivanicichina, Angela Voronin, Dorel Noroc în funcţia de secretar de stat; la Ministerul Economiei și Infrastructurii,  Vitalie Tarlev, Mihail Lupașcu; la Ministerul Afacerilor Interne, Mariana Grama în funcţia de secretar de stat, dar și la Inspectoratul general de poliție, a fost numit în funcția de șef pe un termen de 5 ani, Vadim Cojocaru; la Ministerul Justiției, Radu Foltea, Eduard Serbenco în funcţia de secretar de stat; la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Nelea Rusu, Djulieta Popescu, Alexandru Holostenco; la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Mihai Machidon, Tatiana Nistorică.

 

Totodată, Cabinetul de miniștri a aprobat numirea doamnei Oxana Domenti în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Principatul Liechtenstein, a lui Dmitri Croitor în funcţia de Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Moldova în Republica Turcia, precum și numirea lui Mihail Căpățînă în funcţia de Consul General al Republicii Moldova în oraşul Frankfurt pe Main, Republica Federală Germania.  

Agenda publică

Aprilie 2024

L M M J V S D
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30