Primele două vizite ale lui Ion Chicu peste hotare: Londra și Moscova

Premierul Ion Chicu va întreprinde săptămâna aceasta două vizite peste hotarele țării și anume, la Londra și Moscova. Anunțul a fost făcut astăzi într-o conferință de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Avem pe agendă și două vizite pe extern. Avem invitația și felicitarea de la președintele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare. Vineri va avea loc un forum investițional, pe platforma Parteneriatului Estic. Voi merge acolo pentru a discuta inclusiv cu prim-miniștrii țărilor vecine despre instensificarea relațiilor”, a declarat astăzi Chicu.

Summitul investițional menționat de premier va avea loc la 22 noiembrie curent, în Londra.

„Tot săptămâna aceasta voi întreprinde o vizită la Moscova, care a fost agreată de mult timp între prim-miniștrii Republicii Moldova și Federației Ruse, dar pentru motive neînțelese de mine așa și nu a avut loc, deși relațiile economice cu Federația Rusă sunt foarte importante pentru Republica Moldova și deși s-au acumulat multe probleme care sunt pe agenda acestor discuții și aici amintesc despre problema transportatorilor, exportul de produse agroalimentare este literalmente blocat”, a mai spus premierul.

Fostul ministru al Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan declara la începutul lunii noiembrie curent că preconizează o vizită de lucru la Moscova, împreună cu Maia Sandu. În cadrul acestei vizitei, Brînzan spunea că va ridica întrebarea anulării în totalitate a permiselor pentru transportatori, problemă care, potrivit lui, ar fi fost creată pe timpul fostei guvernări, când autoritățile din Moldova au fost cele care cerut, în decembrie 2015, introducerea unor cote pentru transportarea de mărfuri în Federația Rusă.


Pub