Nicolae Eșanu, reprezentantul Moldovei la Comisia de la Veneția, numit consilier al prim-ministrului în domeniul dreptului

Nicolae Eșanu a fost numit în funcția de consilier al prim-ministrului Ion Chicu în domeniul dreptului. O dispoziție în acest sens a fost semnată, astăzi, de șeful Cabinetului de Miniștri.

Foto: UNIMEDIA

Nicolae Eșanu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul dreptului. În ultimii doi ani a fost secretar de stat la Ministerul Justiției, iar anterior, timp de aproape 10 ani, a fost viceministru în cadrul aceluiași minister.

Din 2005, Nicolae Eșanu este reprezentantul Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, fiind membru, iar din 2017, membru supleant al Comisiei respective.

UNIMEDIA amintește că la 14 noiembrie, noul Guvern, în frunte cu Ion Chicu, a fost învestit în funcție. Miniștrii au depus jurământul la Președinție, în fața lui Igor Dodon și a Zinaidei Greceanîi. 62 de deputați din PSRM și PDM au acordat votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului. Asta după ce la 12 noiembrie, Guvernul Sandu a căzut, cu votul a 63 de deputați PSRM și PD, care au susținut moțiunea de cenzură înaintată de socialiști.


Pub