Explozia apartamentelor de pe bulevardul Moscova: Doi carabinieri, trimiși în judecată, după ce au furat din locuințele pe care le păzeau

Doi carabinieri au fost trimiși în judecată, după ce au furat din apartamentele pe care le păzeau. Totul s-a întâmplat în urma exploziei de pe bulevardul Moscova, care a avut loc pe 6 octombrie 2018.

Foto: Igor Rotari | UNIMEDIA

Potrivit ofițerei de presă a Poliției capitalei, Svetlana Scripnic, sunt pornite trei cauze penale pe numele a doi carabinieri.

După deflagrație, aceștia au intrat în mai multe apartamente, pe care le păzeau. Ulterior, oamenii legii au depistat făptașii și i-au reținut.

UNIMEDIA amintește că în seara de 6 spre 7 octombrie 2018 a avut loc o explozie puternică într-un bloc de locuit din sectorul Rîșcani al capitalei.

Angajații IGSU au stabilit că explozia a afectat apartamentele de la etajele 14,15,16,17 din scara Nr. 6 a blocului. În urma tragediei, cinci oameni și-au pierdut viața. Printre ei era și un copil de patru ani.

Explozia de pe bulevardul Moscova s-a produs ca urmare a unei scurgeri de gaze, dar nu de la butelie, cum s-a presupus inițial, ci de la aragaz. Proprietara apartamentului în care a avut loc explozia, din neglijență, ar fi lăsat robinetul deschis, lucru care a și dus la umplerea spațiului cu gaz.

În 2018, Primăria Chișinău a alocat 10 milioane de lei pentru procurarea noilor locuințe persoanelor care au rămas fără adăpost în urma deflagrației, iar Guvernul - 100 de mii de lei.


Pub