Primarul capitalei, la Guvern. Despre ce a discutat cu prim-ministrul

Prim-ministrul Ion Chicu și primarul general al capitalei, Ion Ceban, au avut astăzi o întrevedere la Guvern. Cei doi s-au felicitat reciproc și au discutat problemele municipiului.

Foto: facebook.com/i.ceban.public

Premierul și primarul capitalei au abordat mai multe probleme, în special pe cele care țin de asigurarea municipiului cu gaze naturale, pregătirea pentru sezonul rece, ordinea publică, repararea drumurilor, construcția centurii Chișinăului, identificarea unui teren pentru reamplasarea Gării auto centrale, organizarea sărbătorilor de iarnă și altele.

„Asigurarea ordinii publice prezintă un interes sporit pentru noi. În plan general, obiectivul de bază este creșterea bunăstării, siguranței și calității vieții cetățenilor”, a declarat Ion Chicu.

Premierul a promis că Guvernul va susține proiectele propuse de autoritățile locale.

„Îmi propun ca Primăria Chişinău să comunice cu Executivul permanent şi să colaborăm eficient”, a declarat Ion Ceban.

UNIMEDIA amintește că, în urma turului II al alegerilor locale, din 3 noiembrie, Ion Ceban a câștigat fotoliul de primar al capitalei (52.39%), cu o diferență de 4,78% în fața concurentului său, Andrei Năstase, care a beneficiat de susţinerea a 47,61% din electorat.

Totodată, și la Guvern au intervenit schimbări, după ce la 12 noiembrie, 63 de deputați PSRM și PD au votat moțiunea de cenzură înaintată de socialiști, pentru demiterea cabinetului de miniștri în funcție cu Maia Sandu. Deja peste două zile, la14 noiembrie, noul Guvern, în frunte cu Ion Chicu, a fost învestit în funcție. Miniștrii au depus jurământul la Președinție, în fața lui Igor Dodon și a Zinaidei Greceanîi. 62 de deputați din PSRM și PDM au acordat votul de încredere asupra Programului de activitate și întregii liste a Guvernului.


Pub