(video) Groupe Renault co-dezvoltă o țesătură unică realizată din materiale reciclate 100% pentru noul ZOE

Angajat profund pentru o strategie de integrare tot mai mare a materialelor reciclate în vehiculele sale, Groupe Renault a inițiat în 2015 un proiect numit „àfiler” alături de Filatures du Parc, o fabrică de textile din regiunea Tarn din Franța și Adient Fabrics, un furnizor de scaune auto din Ariège, Franța, pentru a proiecta un produs textil unic realizat exclusiv din materiale reciclate.

Foto: autoblog.md

Datorită tradiționalului know-how despre firele cardate și inovațiilor co-dezvoltate, acest produs textil – produs din centuri de siguranță, resturi textile din industria auto și fibre de poliester din reciclarea sticlelor de plastic (PET) – acoperă acum interiorul noului Renault ZOE în echiparea Zen și Intens.

Țesătura care acoperă o suprafață totală de 8 m² este utilizată pentru fabricarea husei scaunelor, a planșelor de bord, a zonelor din preajma levierului cutiei de viteze, dar şi a panourilor uşilor, îndeplinind cerințele ridicate pentru confort, curățare, rezistență la raze UV și durabilitate. Află mai multe şi vezi în detalii cum se produce materialul, pe AutoBlog.MD


Pub