/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Maia Sandu: „Aveam informații încă din septembrie că Dodon negociază cu deputații lui Plahotniuc și pregătește debarcarea Guvernului ”

missing
18 noiembrie 2019, ora 12:48

Maia Sandu, premierul demis de Parlament săptămâna trecută, spune că avea informații încă din luna septembrie despre negocieri între președintele Igor Dodon și parlamentarii controlați de oligarhul Vlad Plahotniuc pentru a dărâma guvernul. Fosta prim-ministră afirmă că „Rusia își dorește consolidarea rolului PSRM (partidul lui Dodon – n.red.) în Moldova” și respinge acuzațiile că prin coaliția cu socialiștii a pus Moldova pe tava Rusiei, arătând că a vrut „să scăpăm de regimul lui Plahotniuc, cel mai corupt și antidemocratic regim din istoria țării”. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru G4Media.ro. 

Moțiunea PD-ului, retrasă după asumarea răspunderii guvernului, nu a fost întâmplătoare. Indiferent dacă noi mergeam sau nu pe calea asumării, demiterea guvernului era pusă deja la cale”, a spus Sandu.

Fosta prim-mininstră a mai precizat că discuțiile Dodon și Plahotniuc ar mai fi avut loc încă din din luna mai-iunie.

„Eram conștienți că, odată înlăturat Plahotniuc, și Dodon va încerca să-și subordoneze instituțiile statului, dar nu puteam lupta cu ambii, Plahotniuc și Dodon, în același timp. Trebuia mai întâi să scăpăm de cel mai toxic. Faptul că ulterior Dodon a încălcat înțelegerile pe care ni le-am asumat de comun acord arată adevărata sa față. Să nu credeți că am fost naivi să ne bazăm pe principialitatea unor oameni care nu au avut niciodată caracter, doar că am crezut că Dodon a învățat lecția lui Plahotniuc și nu va risca să ajungă și el fugar. Dodon nu ar fi putut demite guvernul fără contribuția PD-ului, iar o parte dintre deputații PD este în continuare controlată de Plahotniuc. Bineînțeles că Rusia își dorește consolidarea rolului PSRM în Republica Moldova”, a mai adăugat Maia Sandu.

Întrebată dacă ia în calcul candidatura la prezidențiale în 2020, Maia Sandu a spus că e prematur să discute despre acest subiect.

Interviul integral îi puteți vedea aici. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram