/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Nicolae Eșanu, numit consilier al premierului

missing
18 noiembrie 2019, ora 13:54

Fostul secretar de stat de la Ministerul Justiției, din perioada guvernării democrate, Nicolae Eșanu, a fost numit consilier al prim-ministrului Ion Chicu pe domeniul dreptului. O dispoziție în acest sens a fost semnată astăzi de premier. 

„Nicolae Eșanu are o experiență de peste 25 de ani în domeniul dreptului. În ultimii doi ani a fost secretar de stat la Ministerul Justiției, iar anterior, timp de aproape 10 ani a fost viceministru în cadrul aceluiași minister. Din 2005, Nicolae Eșanu este reprezentantul Republicii Moldova la Comisia de la Veneția, fiind membru, iar din 2017, membru supleant al Comisiei”, îl descriu reprezentanții Guvernului într-un comunicat emis presei.

Amintim că Nicolae Eșanu a fost ales, în luna august, de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului pentru  numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională. La câteva zile, acesta și-a anunțat demisia din funcția de secretar de stat al Ministerului Justiției. Ulterior, deputații au decis să delege la Curtea Constituțională alte două persoane și Nicolae Eșanu a rămas „în afara jocului”.

Trei demisii la Guvern. Nicolae Eșanu a plecat de la Ministerul Justiției

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram