‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
10.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMerluciul, Heringul și Macroul vor dispărea din magazine

Merluciul, Heringul și Macroul vor dispărea din magazine

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Scandalul cu pește care implică importul a 300 de tone de pește infestat cu paraziți nu s-a limitat doar la controale de două săptămâni în depozitele a zeci de furnizori din țară. În rezultat, experții ANSA au încetat să mai elibereze certificate veterinare pentru vânzarea speciilor de pește cu prețul mai mic de 50 de lei per kilogram. În această categorie se numără: capelinul, heringul, macroul, merluciul și altele, pentru care comerțul se așteaptă cu un deficit de ofertă.

Mai mulți importatori de pește s-au revoltat, deoarece dispun de certificate europene de calitate.

ANSA a menționat că, potrivit Hotărârii Guvernului nr. 435, precum și a reglementărilor UE, toată responsabilitatea pentru calitatea produsului vândut revine furnizorului. Dar, având în vedere amploarea incidentului, oficialii au propus să solicite partenerilor pentru loturile de import certificate cu rezultatele probelor de laborator efectuat în țara exportatorului.

Conform standardelor sanitar – veterinare, produsele precum peștele trebuie să fie supuse unei inspecții vizuale, prin eșantionare aleatorie pentru a detecta paraziții distinctivi. Peștele sau părțile de pește infectate cu acestea nu trebuie vândute în scopuri alimentare.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›