PDM, gata să voteze cu Blocul ACUM o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dacă „nu va produce nimic”

PDM ar fi gata să voteze împreună că deputații din Blocul ACUM o eventuală moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, dacă acest cabinet de miniștri, recent învestit, „nu va produce nimic”. Declarația aparține democratului, Alexandru Jizdan.

Foto: UNIMEDIA

„Desigur că dacă acest Guvern nu va produce nimic, Partidul Democrat va veni cu o moțiune cenzură împotriva Guvernului care nu produce. Dacă Blocul ACUM va împărtăși aceleași viziuni cu noi, noi vom întruni numărul necesar de voturi pentru a scoate din curs acest Guvern”, a menționat fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

Totodată, fiind întrebat dacă PDM-ul s-a răzbunat atunci când a votat împreună cu PSRM demisia Guvernului Sandu, Jizdan neagă și susține că au susținut inițiativa socialiștilor din motiv că „Executivul precedent a fost incompetent”.

„Da nu ne răzbunăm noi pe nimeni astăzi. Eu consider Guvernul Maia Sandu, Guvernul care nu a venit cu nici un proiect social, și a venit doar cu cincisprezece proiecte timp de jumătate de an. Eu consider asta o incompetență. Atunci nu a fost la noi o dorință de a ne răzbuna”, a mai adăugat Jizdan.

UNIMEDIA amintește că pe 14 noiembrie a fost învestit noul Guvern Chicu, fiind votat de 63 de deputați socialiști și democrați.

Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor.

Socialiștii au calificat inițiativa Maiei Sandu drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați din PD și PSRM.


Pub