(video) Platforma DA își va crea Asociația primarilor și consilierilor aleși în urma alegerilor locale generale

Platforma Demnitate și Adevăr își va crea Asociația primarilor și consilierilor aleși în urma alegerilor locale generale. Despre aceasta a anunțat Andrei Năstase în urma desfășurării Consiliului Politic Național al Platformei DA de astăzi. Totodată, deputatul ACUM, Igor Munteanu, a fost numit în funcția de vicepreședinte al platformei.

Foto: Platform DA/facebook

„În cadrul Consiliului Politic Național al Platformei DA am făcut o analiză exhaustivă a modului în care s-au defășurat alegerile locale, procesul de constituire a administrațiilor publice locale. Totodată, a fost luată decizia de a crea Asociația primarilor și consilierilor aleși ai Platformei DA în urma scrutinului din octombrie - noiembrie 2019”, a menționat Năstase.

„Noi, Platforma DA, vom fi principalul avocat al descentralizării și autonomiei locale din Republica Moldova, vom munci și ne vom bate, pentru ca orașele și comunele noastre să se poată dezvolta și autoadministra mai bine”, a mai adăugat Năstase.

De menționat că ieri, 16 noiembrie, a fost convocată ședința Consiliului Republican al PSRM, la care invitat a fost și șeful statului. De menționat că această întrunire a fost ținută departe ochii presei.

Tot ieri, și Partidul Acțiune și Solidaritate s-a întrunit într-o ședință cu participarea conducerii PAS și primarii aleși în localitățile țării.


Pub