(video) Ceban în studenție și dedicație la pian de la fiul lui Igor Dodon. Cu ce mesaje au venit oficialii de Ziua Internațională a Studenților

Ziua Internațională a Studenților este o sărbătoare a multiculturalismului, a diversității și a cooperării dintre studenții din întreaga lume. Deși inițial era o zi de comemorare a celor peste 1.200 de studenți de la Universitatea din Praga ale căror vieți au fost luate în timpul celui de-al doilea război mondial, Ziua Internațională a Studenților a devenit o ocazie pentru universitățile din întreaga lume să se laude cu masele de studenți și binele pe care îl fac pentru comunitatea locală. În acest sens, cei peste 60 de mii de tineri și tinere, care își fac studiile în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova, au fost felicitați de mai mulți oficiali.

Foto: UNIMEDIA

„Știu că statul are multe datorii față de tinerii noștri, multe promisiuni de îndeplinit și ne vom strădui, împreună cu noul Guvern, să răspundem acestor cerințe și așteptări. Vă asigur că în cel mai scurt timp, vor apărea rezultatele politicii noastre pentru tineret, pentru a le crea condiții mai bune de învățare, muncă și trai aici, în Moldova”, a scris Dodon.

Tot astăzi, fiul cel mare al lui Igor Dodon, Vlad Dodon, împlinște 17 ani. Șeful statului a postat și un filmuleț în care acesta cântă la pian alături de tatăl său.

Cu un asemenea mesaj a venit și președinta Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

„Astăzi, de Ziua Internațională a Studenților, le adresez sincere felicitări și urări de sănătate, perseverență, succese la studii și în cariera ulterioară, fericire în viața personală.

Sunteți tineri, ingenioși, numeroși - avem toată încrederea în puterile și realizările Dumneavoastră pentru binele Republicii Moldova. Iar noi, parlamentarii, vă asigurăm că și în continuare vocea Dumneavoastră va fi auzită ori de câte ori veți veni cu doleanțe și idei novatoare pentru ca, împreună, să construim o țară prosperă. Felicitări, dragi studenți și studente!”, a menționat Greceanîi.

Ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici, a venit cu mai multe sfaturi pentru noua generație.

„Vă felicit cu ocazia Zilei Internaţionale a Studenţilor. Vă doresc să fiți mereu sănătoși, fericiți și plini de viață, inteligenți, visători și curajoși. În pofida tuturor provocărilor cu care se confruntă noua generație, nu uitați, că sunteți cei energici şi creativi, care veți schimba spre bine societatea noastră. Sunteţi resursa cea mai valoroasă şi simultan cea mai sensibilă a patriei noastre – Republica Moldova. Aveți încredere în propriile forțe și fiți conștienți că noi toți contăm pe voi!”, a menționat ministrul Educației, Culturii şi Cercetării, Corneliu Popovici.

Primarul capitalei, Ion Ceban, la fel, a venit cu un mesaj de felicitare, atașând și o poză de a sa din anii de studenție.

„Avem încredere în voi, pentru că avem nevoie de buni specialiști pentru dezvoltarea țării. Iar noi vom face tot posibilul pentru a creea condiții necesare de lucru și un trai decent.

Tinerii trebuie să rămână acasă, ei sunt prezentul și viitorul nostru!”, a scris Ceban.

Ion Ceban - student / Sursa:Ion Ceban/facebook

De menționat că peste 60 de mii de tineri și tinere își fac studiile în instituțiile de învățământ superior din Republica Moldova.


Pub