‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriNoi tendințe în protecția biologică a culturilor agricole - prezentate studenților Universității Agrare

Noi tendințe în protecția biologică a culturilor agricole – prezentate studenților Universității Agrare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Protecția biologică a culturilor agricole a ajuns a fi o temă tot mai actuală în zilele noastre. Motivul ar fi consumul excesiv de pesticide la nivel mondial ce a contribuit la poluarea mediului. Consumul de pesticide ar putea fi redus considerabil, dacă producătorii ar respecta schemele de protecție și implementa bunele practici de producere. Aici, ar trebui să intervină specialiști în protecția plantelor cu recomandări ce ar asigura protecția plantelor și în sistemul de agricultură ecologică, astfel, oferindu-le fermierilor oportunitatea de a alege.

În acest context, Universitatea Agrară de Stat din Moldova realizează un schimb de experiență cu cadrele didactice de la USAMV Iași, pe data de 16 noiembrie, organizând masa rotundă „Noi tendințe în protecția biologică a culturilor agricole”, în cadrul catedrei Protecția Plantelor. Stundenții au aflat mai multe despre metodele moderne de protecție a plantelor aplicate în agricultura ecologică. La seminar au participat reprezentanți ai USAMV Iași, în frunte cu profesorul Mihai Talmaciu, profesori, studenți și masteranzi ai UASM.

„Colaborarea și conlucrarea dintre USAMV și UASM, în special dintre facultățile de Horticultură a devenit o tradiție. Originea UASM se află în Facultatea de Agronomie, transferată de la Iași la Chișinău în anul 1933. De mai mulți ani, profesorii din cadrul universității noastre realizează un schimb de experiență, participând în cadrul conferințelor sau simpozioanelor științifice, colaborând la realizarea în comun a proiectelor de cercetare și altele. Studenții obțin o practică și experiență deosebită, astfel pot asimila informația mai ușor și este mai interactiv pentru aceștia. Tema aleasă în cadrul acestui seminar, evident, nu este întâmplătoare, deoarece protecția mediului constituie obiectivul primordial pentru orice specialist”, ne-a relatat Ilie Cercel, prorector pentru activitate ştiinţifică şi inovare.

Acesta a mai menționat că, studenții sunt interesați de posibilitatea de a realiza stagiile de practică la USAMV Iași și invers.

 

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›