Actualitate

In Memoriam: Doctor Vadim Hotineanu

 Chiar dacă ceea ce ne-a legat mai mult a fost activitatea politică, deseori discutam împreună despre lucruri spirituale. În ultimii 10 ani de activitate parlamentară am organizat de mai multe ori Dejunuri cu rugăciune. Dl Profesor a fost mereu prezent la aceste întruniri de suflet și nu doar a fost prezent, dar avea și câte un cuvânt potrivit. A fost un bun chirurg, dar și un bun sfătuitor. Odată am vizitat împreună cu dumnealui o colegă deputat, care fusese operată de Dl Profesor. Când am intrat în salon, ea l-a întrebat: Dle Profesor, voi trăi? El s-a uitat în ochii ei și i-a zis: desigur veți trăi, orice ar fi viața nu se termină aici… și apoi nu uitați, că medicii tratează, dar viața o dă Dumnezeu!

Un alt caz care îmi vine în minte acum este un conflict pe care l-am avut din cauza unui proiect de lege. După o perioadă, în care nu prea am vorbit unul cu altul, m-am apropiat de Dl Hotineanu și i-am spus că regret mult cele întâmplate. El s-a uitat la mine și-mi zice: îmi pare și mie rău. Apoi a adaugat: știi, sunt la o vârstă în care nu cred că mai reușesc să-mi fac noi prieteni, de aceea, nu vreau să-i pierd pe cei vechi. Mi-a întins mâna, zâmbind și zicând: hai să rămânem prieteni! Și am rămas până azi…

Dumnezeu să mângâie familia îndoliată și să ne dea mai multă credință și speranță în Isus Hristos Domnul nostru care a învins suferința și moartea!

Valeriu Ghilețchi

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *