Actualitate

Inventatorii care au creat piele artificială din cactus/ FOTO

Premisa noului material a fost una cât se poate de simplă. ”Cactusul are multe aplicații cosmetice, în șamponuri, creme. Așa că ne-am gândit, dacă este bun pentru piele, de ce să nu creem piele din el?”, a explicat Cazarez. În mod previzibil, până la materializarea visului lor, au avut parte de multe descurajări și majoritatea cunoscuților lor au clasificat ideea ca fiind nebunească.

”Mexicul are potențialul să inoveze, mai ales cu cactusul nopal, care este simbolul țării. Dar atât de mulți oameni ne-au spus că suntem nebuni! Chiar și inginerii noștrii ne-au spus că așa ceva nu este realizabil. Am răspuns: de ce nu? Suntem în Mexic, suntem Mexicani, ce materie primă este mai potrivită pentru exploatare de către noi, dacă nu nopalul? Crește singur, nu are nevoie să fie udat și nu risipește apă.

Atunci am început să experimentăm cu nopalul și, după mai multe teste, am fost capabili să dezvoltăm un material rezistent.”, a explicat Lopez.

Curajul celor doi mexicani nu a pornit însă de nicăieri. Și-au luat inspirația din alte câteva alternative vegane la materiale tradiționale care există deja. Printre exemplele menționate se numără Frumat, un material textil italian realizat din procesarea merelor și Pinatex, un material textil brazilian țesut din frunzele de ananas.

Materialul care va ajunge pe piață în curând este o combinație între nopal și bumbac. Pare premium și are un aspect foarte similar cu cel al pielii autentice.

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *