Actualitate

Tăierile ilegale de pădure din România ajung pe Netflix într-un documentar/ VIDEO

Netflix face un serial despre tăierile ilegale de păduri din România
Problema în România este una foarte gravă. În fiecare an, 20 de milioane de metri cubi de lemn dispar din pădurile țării, arată un raport realizat de un departament de cercetare din România, înființat la presiunea Uniunii Europene. Ca să-ți dai seama cât de mare este această cifră, cantitatea depășește volumul tăierilor autorizate de lemn din toată țara.

Pentru noul documentar legat de tăierile ilegale de păduri din România, Netflix a colaborat cu Gabriel Păun, activist de mediu în cadrul ONG-ului Active Green.

“Cred că seria de documentare investigative Broken este prima prezenţă Netflix în România. Serialul expune partea întunecată a industriilor lemnului, cosmeticelor, plasticului şi ţigărilor electronice. Când vine vorba despre mobilă ieftină, de proastă calitate, care devastează pădurile şi se vinde pe toată planeta, România este cap de listă în episodul documentarului dedicat acestui subiect“, spune Gabriel Păun.

La filmarea episodului în România, au existat probleme. „Echipa Netflix şi activiştii care îi însoţeau pe realizatori la filmările din România pentru seria de documentare ”Broken”, au fost agresaţi de exploatatorii de lemn din Valea Cernei”, anunţă organizaţia Agent Green.

Serialul va fi disponibil pe Netflix de pe 27 noiembrie. Poți vedea trailerul aici:

 

https://playtech.ro/ 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *