Departe de ochii presei: PSRM s-a întrunit în ședința Consiliului Republican; Igor Dodon, prezent la întrunire

(update 16:00) În cadrul ședinței au fost examinate rezultatele alegerilor locale generale, precum și ale noilor alegeri parlamentare care s-au desfășurat pe 20 octombrie.

„A avut loc un schimb sincer de opinii cu privire la rezultatele obținute de echipa PSRM în fiecare raion”, se arată într-un comunicat al PSRM.

Foto: UNIMEDIA

Conform informațiilor prezentate de președinta PSRM, Zinaida Greceanîi, socialiștii au obținut 326 de mandate, la nivel de consilii raionale și municipale, inclusiv 22 mandate în Consiliul municipal Chișinău și 7 mandate în Consiliul municipal Bălți.

În 4 consilii raionale: Briceni, Dondușeni, Ocnița și Taraclia - partidul are majoritatea. La moment, în calitate de președinți de raion au fost aleși deja 6 reprezentanți ai PSRM.

Reprezentanții PSRM au devenit primari în opt centre raionale - Anenii Noi, Briceni, Criuleni, Comrat, Ceadîr-Lunga, Florești, Ocnița și Soroca. În urma rezultatelor noilor alegeri parlamentare, candidatul PSRM, Vitalie Evtodiev, a cîștigat în circumscripția din Transnistria.

„Consiliul Republican a primit în mod pozitiv informațiile despre demisia Guvernului Maiei Sandu și numirea unui nou Guvern tehnocrat condus de Ion Chicu, exprimând susținere plenară pentru acțiunile conducerii țării și, în primul rând, președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, în vederea redresării situației socio-politice și socio-economice din Republica Moldova”, se arată în comunicat.

(11:22) În aceste clipe, la Casa Sindicatelor din capitală, are loc ședința Consiliului Republican al Partidului Socialiștilor. Potrivit surselor UNIMEDIA, la acest eveniment se discută mai multe chestiuni politice, printre care și ultimele schimbări de pe scena politică.

„Consiliul Republican discută rezultatele alegerilor locale, ultimele evenimente politice la nivel central și sarcini pentru viitor”, a menționat sursa.

Consiliul Republican are loc departe de ochii presei, întrucât reprezentanții mass-media nu au fost invitați. O altă sursă spune că la ședință se discută evenimente interne, neimportante pentru presă.

În același timp, la Consiliul Republican PSRM este prezent și președintele țării Igor Dodon.

Serviciul de presă al PSRM-ului încă nu a oferit detalii privind întrunirea de astăzi.


Pub