(foto) Noile Audi S4 TDI facelift şi S6 TDI au primit de la ABT câte 384 de CP şi 760 Nm de cuplu

Modelul Audi S4 cu motor turbo diesel V6 de 3.0 litri, recent modernizat printr-un facelift, a ajuns acum în vânzare pe piaţa din Europa. Este mult mai economic decât predecesorul său pe benzină, iar în termeni de performanță cumpărătorul nu sacrifică nimic.

Cu ai săi standard 347 CP, diferența dintre motorul diesel și cel Otto este aproape academică, iar cuplul său maxim de 700 Nm este considerabil mai mare. Pentru o mai mare plăcere de a conduce, acum se poate instala un ABT Power performance upgrade de la ABT Sportsline, care utilizează o unitate electronică de control custom de înaltă tehnologie – ABT Engine Control (AEC).

Odată aplicată, cifrele cresc până la 384 CP şi 760 Nm de cuplul maxim, clientul primind o creștere semnificativă de performanţă în comparație cu modelul standard. Acest lucru este reflectat și în cifrele de accelerație. Pentru Avant, acest lucru înseamnă un sprint 0-100 km/h atins în 4.7 în loc de 4.9 secunde, iar pentru Sedan sunt declarate 4.6 în loc de 4.8 secunde. Înainte de lansarea generaţiei a treia a modelului, doar un RS 4 putea înregistra o astfel de dinamică!

Pe lângă sporirea puterii motorului, ABT mai poate pune la dispoziţie nişte ABT Coilover Suspension Springs (arcuri de suspensie) pentru toate roţile, prin care garda la sol poate fi coborâtă într-un interval de la 15 până la 40 de mm. La fel opţională este şi o bară anti ruliu din oţel – ABT Sports Anti-Roll Bar.

O contribuție la noul look este adusă şi de noul set de jante ABT Sport GR, din aliaj, de 20 de inci, care pot fi negre mate sau finisate în stilul unei prelucrări cu diamant.

Deşi noul Audi S6 este un automobil cu sistem de propulsie mild hybrid, are şi el la bază un motor V6 TDI de 3.0 litri, care produce 349 CP, dar şi un cuplu uriaş de 700 Nm, mai mare decât puneau la dispoziţie predecesori cu motoare V8 sau chiar V10 pe benzină. Şi pentru acest propulsor este disponibil un ABT Engine Control (AEC) de la ABT.

Aplicat, puterea totală creşte până la aceiași 384 CP şi 760 Nm ca şi în cazul lui Audi S4. Modificările sunt valabile şi pentru S7 Sportback TDI care deţine aceeași motorizare ca şi S6 TDI. În materie de acceleraţie 0-100 km/h, cifrele pentru Avant scad de la 5.1 la 4.9 secunde, pentru Sedan de la 5.0 la 4.8 secunde, iar pentru S7 dacă tot l-am menţionat – de la 5.1 la 4.9 secunde.

Din lista altor dotări puse la dispoziţie mai fac parte o nouă bare de protecţie spate doar pentru modelele S6, un complet ABT aerodynamics package care în prezent se mai concepe, dar şi jante ABT DR negre de 21 de inci pentru tot acest trio, printre alte modele.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/