Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.11.2019

Secretarul de Stat Alexandru Sonic a participat la Moldova Automotive Days

Secretarul de Stat Alexandru Sonic a participat la Moldova Automotive Days

„Investițiile sunt cheia pentru a deschide potențialul industrial al Moldovei și capacitatea de export și contribuie nu doar la formarea capitalului de baza, dar și la sporirea tehnologiilor, dezvoltării tehnologice, capacitații manageriale și unei culturi superioare de lucru atât de necesara pentru a crește productivitatea, salariile, și a crea noi locuri de muncă”. Declarația a fost făcută de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Alexandru Sonic, la „Moldova Automotive Days”.

Evenimentul este dedicat aspectelor legate de mecatronică, clusterizare, cercetare și dezvoltare. Sectorul Automotive este un sector prioritar și strategic pentru creșterea economiei Republicii Moldova, iar dezvoltarea  acestei industrii a constituit factorul de bază care a asigurat creșterea sectorului industrial în anul curent.

Secretarul de Stat a menționat că, țara noastră are un climat de afaceri favorabil. Republica Moldova se află pe locul 48 din 190 de țări „Doing Business”: „Moldova este, de asemenea, legată de Coridorul VII – prin Portul Giurgiulești situat la 1 334 km de Dunăre, transbordare directă și transport pe mare/râu către și din Moldova. Un hub logistic regional la frontiera UE cu acces la drum, râu și mare, dar și pe cale feroviară. Portul oferă containere, vrac, terminale de ulei și servicii de expediere”.

Evenimentul este organizat în contextul „Moldova Business Week”, care este cel mai important eveniment în domeniul afacerilor din țară, este organizat la Chișinău începând cu anul 2014, anul acesta fiind la ediția a VI-a. Timp de patru zile circa 160 de speakeri se vor referi la oportunitățile investiționale ale țării noastre, condiții, facilități, dar și provocările cu care se confruntă la efectuarea investițiilor în diverse sectoare ale economiei naționale, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus