Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2019

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat

Șeful Executivului a asigurat că Guvernul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Șeful Executivului a menționat: „Guvernul se angajează să acționeze în conformitate cu Planul de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere. Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile  noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”.

Premierul a mai subliniat că Guvernul va asigura o comunicare echilibrată cu toți partenerii de dezvoltare ai Republicii Moldova și se va concentra pe dezvoltarea țării. „Ne dorim continuitatea unui dialogul politic, economic, cultural și umanitar pro-activ al Republicii Moldova în capacitatea sa de subiect al relațiilor și dreptului internațional cu toate statele comunității internaționale, în prim plan cu partenerii strategici și tradiționali ai țării noastre”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri.

Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chişinău au apreciat hotărârea și determinarea cu care noul Executiv s-a angajat să pună în aplicare programul stabilit și au declarat ca vor continua să sprijine schimbările întru beneficiul cetățenilor, anunță un comunicat al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus