Indonezia: Un cutremur cu magnitudinea 7,1 a avut loc în Marea Molucelor. Cel puţin două persoane au fost rănite, case şi biserici, avariate

Cel puţin două persoane au fost rănite şi mai multe case şi biserici au fost avariate după ce un cutremur cu magnitudinea 7,1 s-a produs joi în estul Indoneziei, a anunţat vineri Institutul american de geofizică (USGS), citat de Reuters.

Foto: https://www.dw.com/

Seismul produs în Marea Molucelor, a avut magnitudinea 7,1, iar epicentrul său a fost localizat în mare la 139 de kilometri nord-vest de oraşul Ternate, în provincia Molucele de Nord, potrivit USGS, scrie Agerpres.

O alertă de tsunami a fost ridicată după circa două ore, deşi seismul a fost urmat de peste 90 de replici.

Agus Wibowo, un purtător de cuvânt al Agenţiei Indoneziene pentru Gestionarea Dezastrelor (BNPB), a declarat că două persoane au suferit răni minore în oraşul Ternate, iar şase case şi două biserici au fost avariate.

„Agenţia locală pentru Gestionarea Dezastrelor din Ternate a anunţat că oamenii care şi-au părăsit locuinţele aflate în zona plajelor de teama unui tsunami au început să se întoarcă la casele lor vineri dimineaţă”, a afirmat el într-un comunicat, precizând că în oraşul Bitung de pe insula Sulawesi şi în districtul Halmahera din insulele Moluce a revenit calmul.

Cutremurul a provocat panică în rândul multor locuitori care s-au îndreptat spre zone mai înalte de tema unui tsunami.

Indonezia este afectată frecvent de cutremure, fiind situată în aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, o zonă cu o amplă activitate seismică şi vulcanică în care se înregistrează anual circa 7.000 de cutremure, majoritatea moderate.

Un cutremur cu magnitudinea 7,3 a lovit insulele Moluce în luna iulie, provocând moartea a patru persoane. Cel mai devastator cutremur din istoria recentă a Indoneziei a avut loc pe 26 decembrie 2004, când un seism cu magnitudinea 9,5 a provocat un tsunami masiv, care a ucis circa 226.000 de persoane de-a lungul coastelor Oceanului Indian, inclusiv peste 126.000 în Indonezia.


Pub