Întâlnire matinală dintre Dodon și noul Guvern: „I-am îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat”

Președintele Igor Dodon s-a întâlnit în această dimineață cu noii miniștri din Guvernul Chicu, învestiti ieri în funcție. Azi dimineața urma să aibă loc prima ședință a noului Executiv, însă aceasta a fost amânată.

Foto: UNIMEDIA

„Oamenii așteaptă rezultate, din care considerent, atenția guvernului și a miniștrilor trebuie să fie îndreptată către cetățeni. Moldova nu reprezintă rețele de socializare și Facebook. Miniștrii trebuie să meargă să discute cu cetățenii cel puțin o dată în săptămînă.

Totodată, i-am îndemnat pe membrii noului executiv să ignore atacurile politice ale celor care au plecat. Noii miniștri nu sunt afiliați politic, ei sunt profesioniști și trebuie să demonstreze prin fapte nu prin vorbe că sunt mai buni”, a scris Dodon după întrevedere.

Amintim că ieri, a fost învestit noul Guvern Chicu, după ce a fost votat de 62 de deputați socialiști și democrați.

Guvernul Sandu a fost demis prin moțiune de cenzură, după ce Maia Sandu a venit, prin asumare de răspundere, cu un proiect de modificare a Legii Procuraturii, care i-ar fi permis să preselecteze personal candidații pentru funcția de procuror general, pe care să îi înainteze către Consiliul Superior al Procurorilor. Decizia a venit după ce, potrivit fostei ministre a Justiției Olesea Stamate, un membru al Comisiei de preselectare a candidaților la funcția de procuror general ar fi oferit punctaj disproporționat unor cadidați.

Socialiștii au calificat inițiativa Maiei Sandu drept anticonstituțională și au depus moțiune de cenzură împotriva Guvernului Sandu, care a fost votată de 63 de deputați din PD și PSRM.

Igor Dodon / Sursa:Facebook


Pub