(video) Un angajat al Poliției de Frontieră și alte trei persoane riscă până la 15 ani de închisoare, pentru trafic de droguri

Un angajat al Poliției de Frontieră din Sectorul Poliției de Frontieră Sculeni al Direcției Regionale Vest și alte trei persoane, au fost reținute, fiind bănuite de trafic de droguri de tip marijuana, în cantitate de circa 4 kg.

Potrivit Procuraturii Generale, reținerea a fost posibilă după patru luni de documentare, desfășurată de către oamenii legii, care va fi urmată de înaintarea demersului către instanța de judecată, pentru arestarea acestora pentru 30 de zile.

Cei patru suspecți au fost reținuți la 12 și 13 noiembrie curent. Oamenii legii au lucrat și sub acoperire, ceea ce a făcut posibilă reținerea unuia din suspecți, chiar în momentul în care vindea marijuana, contra sumei de 4200 lei.

Suplimentar, au fost desfășurate 10 percheziții, atât corporale cât și la domiciliile și mijloacele de transport ale membrilor grupului, care activau într-un raion din centrul republicii.

În afară de cantitatea de droguri ridicată, au fost ridicate și dispozitive pentru consumarea substanțelor narcotice, telefoane mobile, cartele SIM, acte de identitate, dar și carduri bancare.

Vârsta suspecților variază între 23 și 37 de ani. Anterior au fost judecați pentru infracțiuni similare. Aceștia activau într-o rețea bine structurată de procurare, transportare, distribuire și comercializare a substanțelor narcotice, în proporţii deosebit de mari.

În cazul în care vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă închisoare pe un termen de la 7 la 15 ani.


Pub