Olga Guțuțui a demisionat din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului: Instituția „s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual”

Olga Guțuțui a demisionat din funcția de membră a Consiliului Audiovizualului, instituție în care a activat timp de peste patru ani. Guțuțui a acuzat instituția că „s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual”.

Foto: Facebook/ Olga Guțuțui

„Sunt patru ani și jumătate de când am fost numită în funcția de membră a Consiliului Audiovizualului. O fi mult sau puțin, nu știu. Cert este că e mai mult decât un mandat de președinte:). Am venit la CA cu mult curaj, încredere și dorință de a contribui la edificarea unui spațiu audiovizual liber, de calitate și în serviciul cetățeanului. Un singur vot însă nu este suficient, întrucât deciziile se iau cu majoritate de voturi. Ba mai mult, se pare că deciziile se iau dincolo de pereții autorității de reglementare. Or, altfel nu poate fi explicat faptul de ce Consiliul, din garant al interesului public în domeniul audiovizualului, s-a transformat în garant al interesului politic în audiovizual, din autoritate publică autonomă și independentă, Consiliul a devenit o entitate ce poartă chipiu colorat, iar culoarea acestuia, la o anumită perioadă, se schimbă, după cum se schimbă dimensiunile grupurilor media controlate de către politicieni. Despre aceasta vorbesc deciziile, atitudinile și abordările autorității de reglementare. Este o realitate tristă, dar care nu poate fi negată”, scrie Olga Guțuțui.

Reprezentanții CCA nu au venit deocamdată cu o reacție la acuzațiile Olgăi Guțuțui.

Olga Guțuțui / Sursa:Facebook

Consiliul Audiovizualului este constituit din 9 membri, care trebuie să fie integri și să dețină experiență profesională în domeniul audiovizualului, al comunicării și jurnalismului, al dreptului, al cinematografiei, al culturii, al științei și cercetării, al tehnologiei informației și comunicațiilor, al publicității, precum și în activitatea academică.

Consiliul Audiovizualului este format din: 2 membri propuși de Parlament; un membru propus de Președintele Republicii Moldova; un membru propus de Guvern; 5 membri propuși de organizațiile societății civile, selectați prin concurs public.


Pub