Andrei Năstase, la prima ședință a CMC: Ca și Parlamentul, „идём не по схеме”

Andrei Năstase, de astăzi consilier cu acte în regulă în cadrul Consiliului Municipal Chișinău, proaspăt constituit, aduce acuzații la adresa fracțiunii PSRM în consiliu și cere transparență maximă în procesul de luare a deciziilor în cadrul CMC.

Observăm că la fel ca Parlamentul, „идём не по схеме”, a declarat Andrei Năstase în cadrul ședinței de constituire a CMC. Întrebat de UNIMEDIA ce a vrut să spună, acesta a explicat că s-a referit la propunerile venite din partea consilierilor socialiști: „În Parlament, Smirnov (n.r. deputatul Eduard Smirnov) la prima ședință a afirmat că „идём не по схеме”. Și azi propunerea PSRM era după un scenariu făcut de acasă. Și azi în Consiliu s-a contatat că ei aveau în obscuritate făcute niște calcule, pe care le-am dat peste cap, în cadrul ședinței Consiliului. În speță, se discuta modul în care urmează a fi constituite comisiile și componența lor numerică”.

„Astăzi am propus să demonstrăm totală transparență în procesul de luare a deciziilor în cadrul CMC, astfel încât locuitorii Chișinăului și ai suburbiilor să cunoască în detaliu cum se iau deciziile și acestea să fie doar în beneficiul locuitorilor, nu în interesul unor consilieri sau fracțiuni din cadrul CMC. Voi insista imediat pe implementarea sistemului electronic de vot”, a mai adăugat Andrei Năstase.

Năstase a comentat, pentru UNIMEDIA, și separarea fracțiunilor Platformei DA și cea a PAS în cadrul CMC, la care spune că nu s-a așteptat: „Am sperat până în ultimul moment că vom avea un singur grup în cadrul CMC și mi-am dorit ca acest lucru anume așa să se întâmple. Am luat act de decizia colegilor noștri și în consecință, am constituit și noi o fracțiune. Platforma DA a insistat și consideră că cea mai bună soluție pentru noi toți ar fi să rămânem un grup unit al Blocului ACUM, așa cum ne-am angajat în cadrul campaniei electorale”.

UNIMEDIA amintește că astăzi, are loc ședința de constituire a Consiliului Municipal Chișinău, în cadrul căreia, toți consilierii și-au primit mandatele și au fost formate și anunțate fracțiunile care vor activa în Consiliu. Consilierii din partea PAS au anunțat că formează o fracțiune separată de cea a Platformei DA.


Pub