Igor Dodon explică de ce s-a învestit un Guvern în grabă: „Vom fi bucuroși ca opoziția să ne critice, ca să nu ne relaxăm”

Șeful statului Igor Dodon spune că rapiditatea cu care a fost votat și învestit un nou Executiv, în mai puțin de două zile de la demiterea fostului cabinet de miniștri, a fost una necesară. Asta pentru a evita posibile „provocări și eventuale destabilizări scoiale”.

Foto: UNIMEDIA

„Maia Sandu și echipa sa au avut intenția de a prelungi criza în țară pentru o perioadă de 1-2 luni. Au fost deja primele semnale că achitarea salariilor întîrzie, deși bani în buget sunt. Au început să lanseze declarații că se opresc finanțările. Astfel, ei sperau că oamenii vor fi nemulțumiți și vor ieși în stradă, iar fostul Guvern va da vina pe președinte și pe socialiști, cică, "ei ne-au demis". De aceea trebuia să ne mișcăm foarte repede și eu consider că am procedat corect”, a declarat Igor Dodon, la o emisiune de la NTV.

Cu toate acestea, președintele țării speră că foștii parteneri de alianță vor deveni o opoziție puternică.

„Oponenții politici trebuie respectați, chiar dacă sunt încă la etapa inițială a carierei lor politice. Trebuie doar să înțelegi cu cine ai de-a face și să-i examinezi minuțios. Eu i-am examinat pe foștii mei oponenți și parteneri. Le doresc succes, să fie o opoziție puternică pentru a nu permite nici Guvernului, nici mie să ne relaxăm. Să vină cu critici la toate subiectele – noi vom fi bucuroși, nicio problemă. Eu le doresc succes”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a mai spus că acum 5 luni nu-si imagina că, împreună cu Partidul Socialiștilor, va ajunge să conducă nu doar Președinția și Parlamentul, dar și Guvernul, și Primăria Chișinău.

„Avem o echipă de oameni care gândesc în același fel la conducerea Parlamentului, în fruntea Guvernului, la Președinție și la Primăria Chișinău. Aceasta este și o responsabilitate foarte mare. Deja nu mai este posibil să punem pe umerii altora ceea ce nu ne reușește”, a mai spus Dodon, afirmând că va organiza la fiecare început de săptămână ședințe operative cu speakerul și premierul pentru a stabili prioritățile în activitatea acestor instituții.


Pub