(doc) Ala Nemerenco răspunde la acuzațiile lui Vladimir Odnostalco privind desemnarea lui Alexandru Voloc în funcția de director interimar al Spitalului Clinic de Boli Contagioase

Fosta ministră a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Ala Nemereco, răspunde acuzațiilor aduse de deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, precum că, ministra și-a desemnat pe ultima sută de metri propriul angajat în funcția de director interimar al IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase „Toma Ciorbă”. Ex-ministra recunoaște că l-a numit pe Voloc în această funcție, dar din cauza că alți pretendenți nu erau, întrucât spitalul se confruntă cu probleme serioase, și nu pentru că ar avea alte intenții cum sugerează deputatul socialist. Declarația a fost făcută de Ala Nemerenco pe pagina sa de facebook.

Foto: UNIMEDIA

„Da, l-am numit pe fostul Secretar de Stat Alexandru Voloc în funcția de director interimar la IMSP Spitalul Clinic de Boli Contagioase pînă la desfășurarea concursului dintr-un singur motiv - la demisia fostului conducător al spitalului, pe timpul încă a fostei conduceri a ministerului, situația a fost atât de critică, încât nimeni nu a dorit să accepte interimatul, ministerul de atunci fiind nevoit să detașeze un vicedirector de la un alt spital pe o perioadă scurtă care s-a cam întins”, a scris pe pagina sa de facebook Ala Nemerenco.

„Având în vedere că funcția chiar și de interimar, este vacantă, deoarece detașarea înseamnă doar asumare de obligațiuni, am considerat că Alexandru poate ocupa acest interimat și are toate abilitățile de a se ocupa cu toate problemele spitalului care sunt majore. Mai departe, conducerea ministerului se va clarifica cu concursul care îl vor desfășura”, a conchis Nemerenco.

Ala Nemerenco i-a dat replică deputatului socialist pentru următoarea postare, pe care a făcut-o acesta pe facebook.

Vladimir Odnostalco / Sursa:Vladimir Odnostalco/facebook
Ordin / Sursa:Vladimir Odnostalco/facebook
Ala Nemerenco / Sursa:Ala Nemerenco/facebook
Ala Nemerenco / Sursa:Ala Nemerenco/facebook


Pub