Scara unui bloc din capitală, incendiată de 3 ori în aceeași zi. Oamenii se tem să doarmă în propriile apartamente

Trei incendieri au avut loc în aceeași scară într-o singură zi, într-un bloc locativ din sectorul Buiucani al capitalei. Oamenii spun că se tem să doarmă în propriile apartamente, iar poliția nu le poate păzi locuințele, pentru că „nu oferă așa servicii”. În schimb le propune să instaleze camere de supraveghere sau intrări securizate la intrarea în scară. Oamenii legii au inițiat un proces contravențional, iar persoanele care vor fi găsite vinovate riscă amendă de la 1.500 la 3.000 de lei sau muncă neremunerată în folosul comunității.

Foto: facebook.com/chisinau.fail/

Locatarii blocului cu pricina, situat pe strada Pelivan, din sectorul Buiucani al capitalei, s-au plâns, într-un grup pe facebook, de faptul că cineva încearcă, în repetate rânduri, să le incendieze scara sau bunurile personale. Aceștia au alertat și poliția, care nu au indentificat, deocamdată, niciun suspect.

Incendii repetate, provocate într-un bloc din capitală / Sursa:facebook.com/chisinau.fail/
Bunuri incendiate de necunoscuți, în scara unui bloc din capitală / Sursa:facebook.com/chisinau.fail/

Potrivit Svetlanei Scripnic, ofițer de presă al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, oamenii legii au fost alertați de două ori pe parcursul zilei de ieri, în jurul orei 15.30 și apoi în timpul nopții, la 23.50, precum că ar fi fost incendiate mai multe bunuri din scara blocului. „La fața locului s-a deplasat un echipaj al poliției, care a explicat oamenilor că nu le poate presta servicii de pază, având alte atribuții. Nu sunt martori deocamdată, iar suma pagubei urmează să fie estimată, însă este aproximativ de până la 1.000 de lei. Oamenilor li s-a recomandat să instaleze camere de supraveghere în zonă sau intrări securizate în bloc”, a precizat Svetlana Scripnic, pentru UNIMEDIA.

Pe cazul provocării incendiilor a fost inițiat un proces contravențional, care prevede amenzi sau muncă în folosul comunității pentru persoanele găsite vinovate. Suspecții deocamdată nu au fost indentificați, însă anterior, în același bloc a mai avut loc o incendiere. Atunci suspectul a fost reținut, acesta fiind un bărbat cu deficiențe mentale. Potrivit surselor UNIMEDIA, la moment acesta este internat în Spitalul de Psihiatrie.


Pub