Veneția a fost inundată pentru a doua oară în ultimele zile. Nivelul apei va ajunge la 160 de centimetri

Veneția a fost inundată vineri pentru a doua oară în ultimele zile, apa atingând din nou niveluri record după ce în urmă cu trei zile orașul a experimentat cele mai grave inundații din ultimii 50 de ani, potrivit Associated Press, citat de digi24.ro.

Foto: digi24.ro

Nivelul apei este preconizat să ajungă până la 160 de centimetri, adică mult peste limitele normale.

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a declarat că a fost obligat să ceară poliției să închidă celebra piață San Marco, unde apa a trecut vineri dimineață peste nivelul genunchilor. Muncitorii au început să îndepărteze apa de pe principalele rampe folosite de către oameni pentru a traversa piața fără a se uda.

Orașul a fost inundat vineri pentru a doua oară în numai o săptămână, marți apele atingând niveluri record, respectiv 187 centimetri peste nivelul mării, determinând Guvernul italian să declare stare de urgemță.

De asemenea, tot marți Guvernul a aprobat un ajutor de stat de 20 de milioane de euro pentru repararea celor mai urgente distrugeri.

Primarul Veneției a declarat că estimările pagubelor produse de inundații sunt de sute de milioane de euro și a dat vina pe schimbările climatice pentru ”situația dramatică” în care a ajuns orașul istoric, cerând urgentarea proiectului Moses pentru apărarea împotriva inundațiilor.


Pub