Ion Chicu a dat asigurări întregului corp diplomatic că „relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern”

Ambasadorii acreditați în Republica Moldova au fost invitați astăzi la Guvern, pentru un dialog cu prim-ministrul Ion Chicu la început de mandat. Potrivit unui comunicat al Guvernului, Chicu a dat asigurări că Executivul va fi plenar angajat în realizarea reformelor în conformitate cu Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

Foto: gov.md

„Relațiile cu Uniunea Europeană și implementarea Acordului de Asociere rămân o prioritate majoră pentru Guvern. Iar acțiunile noastre de promovare a reformelor se vor desfășura în cadrul legislativ, consultând opinia organizațiilor precum Comisia de la Veneția, OSCE, UE”, a menționat Chicu.

UNIMEDIA amintește că Ion Chicu a fost înaintat miercuri seara, de către Igor Dodon, pentru funcția de prim-ministru, iar a doua zi a fost investit în funcție, în grabă, cu votul a 62 de deputați socialiști și democrați.

Noul Guvern are doar o femeie în funcția de ministră. Este vorba despre Viorica Dumbrăveanu, consiliera lui Igor Dodon în domeniul dezvoltării sociale.

În listă se regăsesc șase consilieri din aparatul președintelui țării Igor Dodon: Ion Chicu, Aureliu Ciocoi, Victor Gaiciuc, Corneliu Popovici, Viorica Dumbrăveanu și Ion Perju.

Vezi AICI lista completă a miniștrilor noului Guvern tehnocrat.

De la independență încoace, Republica Moldova a avut 18 guverne, iar cel învestit în funcție ieri, în frunte cu Ion Chicu, este al 19-lea la număr. Dintre toate, cel mai longeviv a fost Cabinetul de miniștri condus de Vasile Tarlev, care a activat 4 ani și care a acumulat și cel mai mare număr de voturi din partea deputaților – 71, după anul 2001.


Pub