Maia Sandu, despre separarea Blocului ACUM în două fracțiuni municipale: „Vom munci ca o echipă unită”

Deși Andrei Năstase s-a arătat indignat de decizia PAS-ului din cadrul Blocului ACUM de a activa separat de Platforma DA în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), ex-prim-ministra Maia Sandu susține că nu vede o problemă, iar cele două fracțiuni municipale vor munci la braț, ca o echipă.

Foto: UNIMEDIA

„Aceeași situație este și în Parlament, două fracțiuni. Vedeți că muncim ca o chipă. Astfel vom lucra și în CMC, ca o echipă unită”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Пятница” cu Anatolii Golea.

Fiind întrebată dacă formațiunea care o conduce va accepta o eventuală propunere de la primarul Ion Ceban, ca un membru PAS din CMC să fie numit în funcția de viceprimar, Sandu a menționat că cel mai probabil vor refuza.

Totodată, lidera PAS a negat zvonurile precum că în Blocul ACUM DA PAS există fisuri.

„Suntem două formațiuni politice, e și logic ca uneori să avem puncte de vedere diferite. Doar socialiștii nu au probleme, deși ei au probleme, însă, la ei nu există democrație”, a mai adăugat Maia Sandu.

UNIMEDIA amintește că și în Parlament, Blocul politic ACUM activează în două fracțiuni separate.

Conform rezultatelor scrutinului local general din 20 octombrie curent, în Consiliu au acces 22 de aleși ai Partidului Socialiștilor, 19 - de la Blocul ACUM, 3 - de la Partidul Liberal, câte 2 consilieri de la Partidul Democrat și Partidul Politic ȘOR, Mișcarea Forța Nouă, Partidul Unității Naționale și Partidul Comuniștilor, câte un ales local.


Pub