Netflix are un nou rival. Ce va oferi Disney Plus și cât costă

PE SCURT

Lansată în 1923, compania Walt Disney încearcă să se adapteze la realitățile de pe piața media și cea de divertisment și lansează serviciul de streaming Disney Plus.

Astfel, apare un nou rival pentru Netflix, Apple TV Plus sau Amazon Prime Video.

PE LUNG

Disney Plus s-a lansat pe 12 noiembrie în SUA, Canada şi Olanda. În primăvară urmează să ajungă și în alte țări din Europa. Abonamentul lunar costă 6.99 dolari, puțin mai ieftin decât un abonament la Netflix care începe de la 8.99 dolari. Apple TV Plus, lansat cu doar două săptămâni în urmă, își vine abonamentele cu 4.99 dolari.

The Mandalorian: Cap de afiș pentru Disney+

Fiecare dintre aceste trei platforme are în arsenal producții cinematografice faimoase cu care speră să câștige audiență.

De exemplu, pe Netflix urmărim „Stranger Things”, „The Office”, „Breaking Bad”, „13 Reasons Why”.

În același timp, „The Morning Show” cu Jennifer Aniston, Reese Witherspoon și Steve Carell poate fi urmărit numai pe Apple TV Plus.

Disney Plus se bazează pe producții ale marilor companii precum Marvel, Pixar și, mai ales, pe franciza Star Wars. Cap de afiș pentru noul serviciu de streaming este The Mandalorian – o producție situată în universul Star Wars. Totodată, acesta va oferi o selecție de aproape 500 de filme și aproape 8 000 de episoade ale serialelor de televiziune.

Lansare cu probleme

Disney Plus a promis să ofere un conținut vast, începând cu producțiile proprii Disney și terminând cu National Geographic. S-a anunțat că toate cele 30 de sezoane ale The Simpsons vor fi accesibile pe platformă. Totuși, chiar din prima zi, fanii au fost nemulțumiți din cauza formatului în care sunt difuzate episoadele.

Totodată, mai mulți utilizatori de pe rețelele de socializare s-au plâns că au întâmpinat probleme când au încercat să acceseze serviciul de streaming. În timp ce unii au avut probleme cu logarea, alții ar fi avut probleme cu accesarea conținutului specific sau folosirea funcțiilor (cum ar fi configurarea profilurilor sau listele de vizionare). Disney Plus susține că problemele ar fi apărut din cauza cererii neașteptat de mari.

„Cererea consumatorilor pentru Disney + a depășit așteptările noastre.”

Conducerea Disney a anunțat încă în 2017, că prețul abonamentelor va fi unul mai mic, întrucât și numărul filmelor și serialelor este mai mic decât ceea ce se găsește pe Netflix, de exemplu. Prețul abonamentelor va crește, probabil, în următorii ani.

Toate producțiile Disney vor dispărea de pe Netflix până la sfârșitul anului.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.